Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hoger slot Amsterdamse beurs

Hoger slot Amsterdamse beurs
29 jan 2008 om 16:58

Vandaag opende de Amsterdamse beurs meteen al in het groen en klom naarmate de dag vorderde verder naar boven. Toen de Amerikaanse hypotheekverstrekker Countrywide een miljoenverlies bekendmaakte daalde de indices enigszinds, maar werden gered door het positieve bericht dat het aantal orders voor duurzame goederen in Amerika meer dan verwacht bleek te zijn gestegen. Momenteel noteert de AEX 443,83 punten, een winst van 1,03 procent. De AMX doet het zelfs nog beter en wint 2,22 procent.

In het nieuws

Fornix maakte vanochtend zijn voorlopige cijfers over 2007 bekend. Het biotech-bedrijf heeft een 12 procent hogere nettowinst gerealiseerd in 2007 en heeft besloten dit te besteden aan het uitkeren van dividend. Stork maakte eveneens cijfers bekend, de nettowinst over heel 2007 kwam uit op 67 miljoen euro, in 2006 was dit nog 150 miljoen euro. Wavin kwam gisteren nabeurs met een update van het resultaat over 2007. De onderneming maakte bekend dat de nettowinst en winst per aandeel circa 25 procent hoger zal zijn dan in 2006.


TenCate
meldde overeenstemming te hebben bereikt over de koop van 75 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van het Engelse Xennia Technology. Ajax maakte bekend het team te versterken met Chanees die tranfervrij overkomt van het Italiaanse AS Roma.

Stijgers en dalers

Van der Moolen was vandaag de grootste stijger en wint 7,41 procent. Boskalis (+6,46%) doet het goed ondanks het bericht dat een baggerschip niet met open armen werd ontvangen in Australië aangezien milieuactivisten bang zijn dat er onherstelbare schade aan de natuur zal worden aangebracht door het baggeren.

Shell (-0,82%) voerde vandaag de lijst met verliezers aan nadat het gerucht ging dat het olieconcern tegenvallend cijfers bekend zou maken over de olievoorraden. Aalberts en Unilever wisten ook geen plus te noteren en verliezen respectievelijk 0,61 en 0,37 procent.


Europa en Amerika

In de rest van Europa is het sentiment ook goed. De DAX wint 0,84 procent, de CAC40 schrijft 1,34 procent bij. Op Wall Street staat de Dow Jones-index in het groen en noteert 12.440,47 punten, een winst van 0,46 procent. De S&P500 noteert 0,46 procent in de plus. Techbeurs Nasdaq verliest een kleine 0,05 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.