Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stork ziet resultaat in 2007 halveren

Stork ziet resultaat in 2007 halveren
29 jan 2008 om 08:53

Over 2007 boekte Stork een nettorresultaat van 67 miljoen euro. Dit betekent een winst per aandeel van 2,21 euro. In 2006 bedroeg het nettoresultaat nog 150 miljoen euro met een winst per aandeel van 4.76 euro. Ten opzichte van 2006 is de omzet wel met 8 procent toegenomen.

 

 
 
CEO Sjoerd Vollebregt:

"Onze activiteiten hebben over het gehele boekjaar in grote lijnen redelijk gepresteerd. De omzet is gegroeid en de orderontvangst was goed. Het resultaat wisselde per divisie. Technical Services deed het uitstekend, terwijl Aerospace en specifieke onderdelen van Food Systems het moeilijk hadden. De verkoop van Prints werd in november afgerond.
Door het inmiddels geslaagde bod onder leiding van Candover op Stork en de daarmee samenhangende verkoop van Food Systems aan Marel zijn wij uiteindelijk na twee zeer turbulente jaren in rustiger vaarwater terechtgekomen.
Met Aerospace en Technical Services komt er dan een onderneming te staan met een omzet van anderhalf miljard Euro en bijna 13.000 medewerkers. Wij zijn nu weer in staat ons volledig te richten op de versterking en uitbouw van onze activiteiten."

 

 

Operationele ontwikkelingen
 
De resultaten bij Aerospace Industries waren, mede als gevolg van de in juni 2007 getroffen voorziening voor het NH90-programa, zoals verwacht over het gehele jaar negatief. De resultaten bij Aerospace Services bleven achter door verliezen bij de Aircraft Conversion & Completion-projecten.
Food Systems presteerde over het gehele jaar goed, maar bleef achter ten opzichte van vorig jaar door een reorganisatievoorziening in het vierde kwartaal voor Food & Dairy Systems.
Technical Services zette in het vierde kwartaal de uitstekende resultaten uit de eerste drie kwartalen voort door de goede prestaties van Industry Services en in het bijzonder die van Industry Specialists.

 

 
Financiële positie
 
De liquiditeitspositie is in het vierde kwartaal verbeterd van € 115 mln negatief naar € 42 mln negatief, mede als gevolg van opbrengst van de verkoop van Stork Prints. De operationele cash flow bedroeg in het vierde kwartaal 2007 € 67 mln (Q4 2006: € 72 mln). De investeringen waren in het vierde kwartaal € 8 mln hoger dan de afschrijvingen. De netto kaspositie (liquiditeiten minus langlopende leningen) is in het vierde kwartaal verbeterd van € 147 mln negatief naar € 83 mln negatief.

 

 
Acquisities en desinvesteringen
 
In het vierde kwartaal zijn wederom acquisities afgerond. Industry Specialists versterkte de Materials Technology-activiteiten door de acquisitie van Sheffield testing (UK) en Mannings (UK). Industry Services rondde de acquisities van Masa (Columbia), Exmont (Slowakije) en Istimewa (NL) af.
Een belang van 60% in Prints werd verkocht aan Bencis Capital Partners.

 

Vooruitzichten
 
Wanneer geen economische recessie zal optreden, wordt voor 2008 verdere groei van de activiteiten verwacht, zowel autonoom als geacquireerd en met bijbehorende rendementsverbetering.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.