Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zeven grootste bouwers sluiten principes

Zeven grootste bouwers sluiten principes
29 jan 2008 om 14:31

Vandaag werd bekend dat de zeven grootste Nederlandse bouwbedrijven leidende principes hebben vastgesteld om professionele samenwerking en ketenverantwoordelijkheid in de bouw te bevorderen. De zeven bouwbedrijven: Ballast Nedam, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Strukton, TBI en Volker Wessels zouden als doel hebben om meer duidelijkheid te scheppen voor alle partners in het bouwproces en houvast te bieden aan gespecialiseerde aannemers, toeleveranciers, installateurs, inkopers en contractmanagers.

De bouwers hebben de handen ineen geslagen om in te spelen op de vraag naar een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering in de bouw en hebben de ambitie een impuls te geven aan duurzame samenwerking in de sector. De zeven ondernemingen hebben op basis van de leidende principes een serie gedragsregels opgesteld. Deze bieden het opdrachtgevend bouwbedrijf, de gespecialiseerde aannemer, de opdrachtgever en andere in het bouwproces betrokken partners een uitgangspunt voor professioneel, integer, maatschappelijk verantwoord en transparant handelen. Het behalen van een succesvol eindresultaat zou daarbij worden beschouwd als een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het opdrachtgevende bouwbedrijf zorgt dat er verantwoord, veilig en duurzaam gewerkt en uitgevoerd kan worden, terwijl van toeleverancier en opdrachtnemer wordt gevraagd dat de kwaliteit van diensten en producten bijdraagt aan een verantwoord (bouw)proces en eindresultaat. De bedrijven zullen de leidende principes opnemen in de eigen bedrijfsvoering. Brancheorganisatie Bouwend Nederland zou verheugd zijn over het initiatief.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.