Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olierecord zet Damrak op rood

Olierecord zet Damrak op rood
3 jan 2008 om 08:49

Beurzen wereldwijd gaan in het begin van 2008 voorlopig door met datgene waar ze in het laatste halfjaar van 2007 aan gewend zijn geraakt: verliezen. Ditmaal is de olieprijs, die door de magische grens van 100 dollar per vat ging, de boosdoener. Enkele zwakke Amerikaanse macrocijfers en een gebrek aan leidend bedrijfsnieuws doen de rest. De AEX zal onder invloed van een fors lager Wall Street vanochtend een tik krijgen.

In het nieuws

Sligro maakte voorbeurs sterke omzetcijfers bekend. Het groothandels- en supermarktconcern zag de omzet over 2007 oplopen met 24,4 procent naar 2.066 miljoen euro. Crucell kondigde de samenwerking aan met het Zwiterse Sanofi Pasteur. De ondernemingen gaan de strijd aan met hondsdolheid. Van het biotechfront kwam tevens een melding van Galapagos, dat een samenwerkingsovereenkomst met Janssen Pharmaceutica op gebied van kankeronderzoek heeft gesloten.

 

Amerika en Azie

Op Wall Street hadden de indices zogezegd veel last van het olierecord. Onrust in Nigeria, alsmede een slinkende voorraad voerden de prijs naar een record van 100 dollar per vat ruwe olie. De Dow Jones verloor 1,67 procent op 13.043,96 punten. De Nasdaq (-1,61%) en de S%P 500 (-1,41%) deden het niet veel beter.

Door de negatieve sentimenten in Amerika waren ook in Azie de rapen gaar. De toonaangevende Nikkei-index moest 1,65 procent terug, terwijl de Hongkongse Hang Seng 2,15 procent inleverde.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.