Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Arcadis krijgt opdracht nabij Groningen

Arcadis krijgt opdracht nabij Groningen
30 jan 2008 om 09:04

Arcadis maakte vandaag bekend dat het een opdracht verworven heeft voor het ontwerp en aanleg van een volgende fase van de woonwijk Oostindie in Leek (Groningen). Het betreft een woonwijk met een omvang van circa 60 hectare met een tweetal wijkparken en een centrumpark. Het project heeft een omvang van 13,5 miljoen euro en moet in 2012 afgerond zijn. De contracten voor deze opdracht zijn 25 januari getekend.

Naast de woongebieden realiseert Arcadis drie grote openbare groengebieden: een groot buurtpark, de groene rand rondom De Hoven en het centrumgebied met vijver en park. Nadat fase 2 gereed is, zal de openbare ruimte van deze fase nog minimaal vijf jaar door Arcadis worden beheerd en onderhouden.

“Dit contract laat zien dat Arcadis integraal kijkt naar wijkaanleg en wijkontwikkeling”, stelt Douwe Kras, directeur van Arcadis Nederland. “De waarde van woningen en het woonplezier van mensen, worden in sterke mate bepaald door de omgevingskwaliteit. Wijken waar gebouwen, groenvoorzieningen en recreatie goed op elkaar aansluiten doen het beter. Als dat dan ook nog eens leidt tot een veilig gevoel, geeft dat meerwaarde. Dat is niet alleen goed voor bewoners, maar ook voor corporaties met eigendommen in die wijken.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.