Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht lagere opening op Beursplein 5

Licht lagere opening op Beursplein 5
30 jan 2008 om 08:55

Beleggers zullen het vandaag rustig aan doen in afwachting van het rentebesluit van de FED later op de dag. Verwacht wordt dat de rente wederom wordt verlaagd met een half procent tot 3 procent. Door de teleurstellende cijfers van internetconcern Yahoo en een lager slot op de Aziatische beurzen zal de AEX naar verwachting 0,3 procent lager openen.

In het nieuws

Arcadis maakte vanochtend bekend dat het een opdracht ter waarde van 13,5 miljoen euro in Leek heeft gekregen voor het ontwerpen en aanleggen van een woonwijk. Unibail-Rodamco meldde een deel van zijn Nederlandse winkels aan investeerder IEF Capital te verkopen voor ongeveer 775 miljoen euro. Oncomethylome Sciences maakte bekend te starten met een grootschalige internationale klinische studie voor darmkanker.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloten de indices in het groen. De Dow Jones won 0,78 procent en kwam op 12.480,30 punten. De Nasdaq (+0,35%) en de S&P 500 (+0,62%) wisten ook een plus te noteren. In Azie sloten de beurzen wel in het rood, de Japanse Nikkei verloor 0,99 procent. De Hang Seng moest moest zelfs 2,46 procent afschrijven.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.