Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Akzo boekt kleine omzetstijging in 2007

Akzo boekt kleine omzetstijging in 2007
31 jan 2008 om 09:03

Akzo Nobel maakte vanochtend voorbeurs bekend dat het in 2007 een omzet heeft behaald van 10,2 miljard euro. Dit is exclusief de overname van ICI. De omzet over 2007 betekent een toename van 2 procent ten opzichte van 2006 (autonoom 5%).

 

Vierde kwartaal 

Akzo meent dat het resultaat in het vierde kwartaal in lijn is met de groeitrend die de afgelopen kwartalen zichtbaar is. In dit laatste kwartaal werd een omzet van 2,4 miljard euro geboekt.

 

Hans Wijers foto Akzo Nobel CEOToelichting 

Bestuursvoorzitter Hans Wijers laat weten: 'De eerste negen maanden van 2007 legden de basis voor wat een solide laatste kwartaal was. Zowel Akzo Nobel als ICI hebben goede vierdekwartaalcijfers gerealiseerd, die bijdroegen aan een sterke totale omzet voor het hele jaar en een afspiegeling waren van blijvende groeitrends.' Na de afronding van de overname van ICI op 2 januari 2008, wordt er nu gewerkt aan de integratie. 'We maken goede voortgang met onze integratieplannen en ik ben blij met de vorderingen tot nu toe en met de spirit, het enthousiasme en de toewijding die ik zie bij de verschillende teams', aldus Hans Wijers.

 

ICI

De voorlopige omzet van het gehele ICI-concern over het jaar 2007 bedraagt 4,899 miljard pond, 1 procent hoger dan in 2006 (autonome groei van 5%). In het vierde kwartaal was er volgens Akzo een voortzetting van de sterke, onderliggende omzetgroei ten opzichte van dezelfde periode in 2006. De autonome omzet steeg met 6% naar 1,2 miljard pond. Met name het onderdeel Decorative wist een mooie groei te bewerkstelligen. Dit was met name te danken aan de afzet in Noord-Amerika.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.