Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Definitieve indeling indices Damrak bekend

Definitieve indeling indices Damrak bekend
31 jan 2008 om 08:27

Euronext Amsterdam krijgt zoals gebruikelijk in maart een nieuw gezicht. Maandag 3 maart nabeurs zal de periodieke herweging, die door het beursbedrijf werd bekendgemaakt, worden geimplementeerd.

AEX

ABN AMRO en Numico verdwenen vorig jaar uit de hoofdindex van het Damrak. Beide partijen werden overgenomen. Ze worden vervangen door twee midkappers: vastgoedfonds Corio en kaartenmaker Tele Atlas, dat onder voorbehoud binnenkort door TomTom wordt overgenomen.

Midkap

Meer verschuivingen in de eerste divisie van beursland Nederland: Naast de promovendi Corio en Tele Atlas verdwijnt handelshuis Van der Moolen richting Small Caps. Arcadis, Draka, Eurocommercial Properties, Imtech, VastNed Retail, Wavin (allen vanuit de AScX) en AMG worden aan de Midkapindex toegevoegd.

Small Caps

De AScX, de graadmeter voor de Small Caps, verliest zogezegd een groot aantal fondsen aan de Midkap. Het wordt aangevuld met Antonov, Eriks Groep, Innoconcepts, Kardan, Nieuwe Steen Investments, Qurius en TKH Groep. Van der Moolen versterkt de index als gezegd vanuit de AMX.

Via deze link vindt u de volledige lijsten, alsmede een indicatie voor de nieuwe gewichten van de fondsen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.