Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis verheugd over toestemming DNB

Fortis verheugd over toestemming DNB
31 jan 2008 om 12:02

Fortis zegt verheugd te zijn over de toestemming van De Nederlandsche Bank (DNB) voor de voorgestelde afsplitsing van ABN AMRO Asset Management (AAAM) van ABN AMRO Bank. Verwacht wordt dat de afsplitsing van dit onderdeel aan het einde van het eerste kwartaal zal zijn afgerond.

'We zijn op schema', aldus Fortis CEO Jean-Paul Votron. 'Dit is een grote stap en een belangrijke mijlpaal in het integratieproces van de ABN AMRO-activiteiten. Door AAAM en Fortis Investments te combineren, ontstaat een vermogensbeheerder van wereldformaat met een indrukwekkend aanbod van oplossingen en een mondiale aanwezigheid.'

Door de samenvoeging van de twee vermogensbeheerders ontstaat een asset manager die profiteert van een wereldwijde aanwezigheid (in ruim 30 landen, met meer dan 2.000 medewerkers, waaronder 600 beleggingsspecialisten vanuit 40 beleggingscentra) en een uitgebreid aanbod van institutionele klanten en derde partijen. Het gecombineerde aanbod zal naar verwachting in een groot aantal beleggingscategorieën tot de bovenste 25 procent gaan behoren en bij de belangrijkste groeiproducten schaalgrootte realiseren.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.