Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wisseling van de wacht bij AMT

Wisseling van de wacht bij AMT
31 jan 2008 om 09:38

Amsterdam Molecular Therapeutics (AMT) heeft vandaag bekendgemaakt dat de niet-onafhankelijke bestuurder en aandeelhouder Raj Parekh zal terugtreden als lid van de Raad van Commissarissen. Hij wordt opgevolgd door de onafhankelijke bestuurder Philippe van Holle.

De vervanging maakt deel uit van een proces bij AMT, waarin 'hoog gekwalificeerde onafhankelijke bestuurders de huidige niet-onafhankelijke bestuurders moeten vervangen'.

Amsterdam Molecular Therapeutics

AMT werd in 1998 opgericht door onderzoekers van het AMC in Amsterdam. Het houdt zich bezig met het ontwikkelen van gentherapieën voor zeldzame ziektes. Het is gevestigd op het terrein van het AMC en heeft 40 werknemers. Op 20 juni 2007 maakt het biotechbedrijf zijn beursdebuut.
 

AMT ontwikkelt zes verschillende geneesmiddelen. Het topproduct AMT-011 is bedoeld om metabolische afwijkingen te bestrijden. AMT denkt rond de volgende jaarwisseling het middel in Europa te kunnen introduceren, daarna zal de medicijnontwikkelaar het lanceren in de Verenigde Staten en Japan.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.