Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street sleurt Damrak mee in val

Wall Street sleurt Damrak mee in val
4 jan 2008 om 17:02

Alle goede voornemens ten spijt, heeft de AEX het in de eerste handelsweek van 2008 bepaald niet kunnen waarmaken. De hoofdgraadmeter van de beurs van Amsterdam sloot op 499,63 punten, een verlies van 1,78 procent. Ten opzichte van de sluitingsstand van 31 december (515 punten), heeft de index zodoende reeds 15 punten verloren. De AMX verloor 1,51 procent.

Reden voor de somberheid op de beurs is zoals zo vaak Wall Street. Amerikaanse beleggers zijn geschrokken van het tegenvallende werkgelegenheidscijfer. Analisten zien op de korte termijn in ieder geval geen snelle remonte.

In het nieuws

De vrijdagsessie leverde, evenals de rest van de week, weinig leidend bedrijfsnieuws op. SBM Offshore verwierf een opdracht van 1,2 miljard dollar. ING, dat 1,85 procent verloor, kocht voor 70,5 miljoen euro een gebouw in het centrum van Helsinki. Uitgever Wolters Kluwer (+0,5%) is van plan een onderdeel van Stewart Lender Services over te nemen.

Stijgers en dalers

KPN was vandaag de grote winnaar. Op basis van overnamespeculatie, Telefonica zou KPN willen overnemen, won het telecombedrijf 4,4 procent. KNP ontkent echter ieder contact met het Spaanse bedrijf. Het verlies van de AEX werd breed gedragen: meer dan 20 fondsen noteerden rode cijfers. Corporate Express (-7,5%) en Arcelor Mittal (-3,3%) moesten de grootste klappen opvangen.

Europa en Amerika

De AEX loopt in de pas bij zijn Europese zusterbeurzen. De CAC40 verloor 2,20 procent, waar de DAX 1,25 procent moest prijsgeven.

Op Wall Street gingen de indices meteen na de gong onderuit. De Dow Jones staat op dit moment op 12.851,06 punten, een verlies van 1,58 procent. De Nasdaq moet nog verder terug met een min van 2,28 procent. De breed samengestelde S&P 500 levert 1,58 procent in.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.