Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs sluit licht hoger

Amsterdamse beurs sluit licht hoger
7 jan 2008 om 16:57

De beurs opende vanochtend licht in het groen maar schoot al snel naar beneden. Rond het middaguur toonde de AEX herstel, inmiddels staat de hoofd-index op 500,63 punten en wint daarmee 0,01 procent. De AMX (-1,57%) weet ook geen plus te noteren. Reden voor de verliezen zijn tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt van afgelopen vrijdag.

In het nieuws

Akzo Nobel maakte bekend dat het zich in 2008 gaat richten op een snelle integratie van het onlangs overgenomen ICI. Tevens werd bekend dat de topman van Akzo Nobel, Hans Wijers, door de VEB is uitgeroepen tot beleggerstopman van 2007. SABMiller deed vandaag een officieel bod op Grolsch, aandeelhouders kunnen hun stukken vanaf morgen aanbieden tegen het eerder bekendgemaakte bod van 48,25 euro per aandeel.

Tijdens de Buitengewone Vergadering van Stork hebben aandeelhouders alle voorstellen aangenomen. Naast het bod van Marel is er tevens goedkeuring verleend voor de wijziging van de statuten en benoeming van nieuwe commissarissen

Stijgers en dalers

Grootste stijger was vandaag KPN (+2,05%). Unilever (+1,54%) wist te profiteren van het nieuws dat Unilever Benelux van start is gegaan. Shell kan profiteren van de stijgende olieprijs en won vandaag 1,50 procent.

TomTom verloor vandaag 8,66 procent door slechte economische berichten over de Amerikaanse economie. Binckbank doet het ook niet goed en verliest 6,37 procent. LogicaCMG (-4,43%) kan niet profiteren van het bericht dat het concern een contract heeft gesloten met de Finse overheid.

Europa en Amerika

In de rest van Europa waren de verliezen kleiner. De CAC40 verloor 0,07 procent, de Dax verloor 0,08 procent. In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 12758,88 punten, een verlies van 0,32 procent. Ook de Nasdaq (-1,30%) en de S&P500 (-0,58%) staan in het rood.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.