Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Lagere opening AEX verwacht

Lagere opening AEX verwacht
7 jan 2008 om 08:50

Op de Amsterdamse beurs maken beleggers zich op voor een negatieve handelsdag. De AEX zal lager openen nadat de beurzen in Amerika en Azie vrijdag forse verliezen te verwerken kregen. Reden voor de koersdalingen waren tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Verder is er vanochtend weinig richtinggevend bedrijfsnieuws voorhanden.

In het nieuws

Imtech maakte vanochtend bekend dat 2007 een topjaar voor de onderneming is geweest. De autonome EBITA-groei steeg tot boven de 10 procent, ook steeg de orderportefeuille met circa 27 procent. ICT meldde een nieuwe werkmaatschappij in Duitsland op te richten. Deze stap zou passen binnen de strategie van ICT om haar Duitse ondernemingen te integreren. NYSE Euronext maakte bekend dat 2007 een recordjaar was voor het beursbedrijf.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloten de indices vrijdag fors lager. De Dow Jones verloor 1,96 procent en kwam op 12.800,18 punten. De Nasdaq (-3,77%) en de S&P 500 (-2,46%) deden het nog slechter. In Japan sloot de Nikkei 1,30 procent lager. De Hang Seng deed ook niet goed en verloor 2,40 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.