Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs fors lager

Amsterdamse beurs fors lager
9 jan 2008 om 17:37

De Amsterdamse beurs heeft een moelijke dag achter de rug. Het verlies van de AEX bedroeg 1,1 procent en de koers komt hiermee uit op 491,74 punten. De Midkap deed het nog een stuk slechter, het verlies bedroeg ruim 2 procent en de AMX staat nu op 615,75 punten. De hogere opening in New York bleek niet in staat het tij te keren.

 

In het nieuws

Arcelor Mittal meldde vanochtend Unicon in Venezuela over te nemen. De overname zou passen in de strategie van de staalreus om zijn activiteiten in Zuid-Amerika te versterken. DSM maakte bekend circa 15 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Duitsland te steken. De fabriek heeft als doel de productie van vloeibare polyesters en andere speciale harsen. Unibail-Rodamco gaf vandaag aan op 15 januari aanstaande 1,70 euro interim-dividend per aandeel uit te zullen keren.

 

Het lokale fonds Qurius meldde dat de omzet voor heel 2007 naar verwachting zal uitkomen tussen de 112 en 117 miljoen euro. Qurius verwacht een bedrijfsresultaat over 2007 tussen de 3,5 en 4,5 miljoen euro. Crucell kwam eveneens met een trading-update, het concern verwachtte eerder een omzet tussen de 220 en 225 miljoen euro over 2007, nu wordt uitgegaan van een omzet van 213 miljoen euro.

 

Stijgers en dalers

Grootste daler van vandaag is navigatieproducent Tom Tom. Niet voor het eerst in het nieuwe jaar moet de onderneming een stevig verlies incasseren. Vandaag 6,63 procent. Crucell wordt gestraft voor de omzetwaarschuwing die het vandaag afgaf en verliest bijna 6 procent. Vopak en Ordina verliezen beide ruim 5 procent. Logica CMG verliest precies 4 procent.   

 

Ondanks de negatieve stemming op Beursplein 5 waren er toch een aantal fondsen die wel wisten te profiteren. KPN wint 2,64 procent en DSM 2,27 procent. Boskalis pakt er nog ruim anderhalve procent bij. De overige stijgers, waaronder Heineken, zitten allemaal met een winst kleiner dan 1 procent.

 

Europa en Amerika

Ook de Duitse Dax en de Franse Cac noteren een verlies van rond de 1 procent. In Amerika staan de belangrijkste index nog op een kleine winst. De Dow Jones-index noteert nog 0,14 procent in de plus op dit moment. De Nasdaq en de S&P500 zitten net aan de verkeerde kant van de lijn en noteren in het rood.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.