Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs opent lager

Amsterdamse beurs opent lager
9 jan 2008 om 08:45

Op de Amsterdamse beurs maken beleggers zich op voor een lagere opening. De AEX zal naar verwachting 0,8 procent lager openen nadat de indices op Wall Street gisteren in het rood sloten. Gisteren dook vooral de Nasdaq omlaag door tegenvallende huizencijfers . Beleggers hadden gehoopt dat dit aanleiding zou zijn voor de FED om de rente nogmaals te verlagen. Het verlies wordt enigszins gecompenseerd door het hogere slot op de Aziatische beurzen.

In het nieuws

Arcelor Mittal meldde vanochtend Unicon in Venezuela over te nemen. De overname zou passen in de strategie om zijn activiteiten in Zuid-Amerika te versterken. DSM maakte bekend circa 15 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek in Duitsland te investeren, dit voor de productie van vloeibar polyesters en andere speciale harsen.

Amerika en Azië

Op Wall Street sloten de indices fors lager. De Dow Jones verloor 1,86 procent en kwam op 12.589,07 punten. De Nasdaq deed het nog slechter en verloor 2,36 procent. De S&P 500 (-1,84%) wisten ook geen plus te noteren. In Azie deden de beurzen het beter. In Japan sloot de Nikkei 0,49 procent hoger. De Hang Seng schreef 0,84 procent bij.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.