Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM investeert in nieuwe fabriek

DSM investeert in nieuwe fabriek
9 jan 2008 om 09:02

DSM maakte vandaag bekend dat het bijna 15 miljoen euro gaat investeren in de bouw van een nieuwe fabriek in Meppen (Duitsland), dit voor de productie van vloeibare polyesters en andere speciale harsen. De nieuwe productielijn zal worden gebouwd op de bestaande locatie van DSM NeoResins+ in Meppen. De fabriek moet in de eerste helft van 2009 gereed zijn en biedt ruimte voor verdere uitbreidingen in de toekomst.
 

Vloeibare polyesters vormen een belangrijke productlijn. Met deze uitbreiding versterkt DSM NeoResins+ zijn positie in de snelstgroeiende (meer dan 8 procent per jaar) en strategisch belangrijke markten zoals can, coil en niche-markten in de decoratieve segmenten.
 

Nico Gerardu, lid van de raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Performance Materials: "DSM Resins is een strategisch zeer belangrijke activiteit in het kader van DSM's versnelde transformatie tot een vooraanstaande onderneming op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences. Deze investering in Meppen onderstreept DSM's geloof in de sterke groeipotentie van de harsactiviteiten. Met deze investering verzekeren we ons op lange termijn van capaciteit om mee te kunnen groeien met onze klanten. Bovendien zijn we door deze investering verzekerd van voldoende ruimte voor groei van de innovaties die we onlangs hebben geïntroduceerd en de innovaties die nog in de pijplijn zitten."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.