Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Qurius meldt herstel winstgevendheid

Qurius meldt herstel winstgevendheid
9 jan 2008 om 10:06

Het lokale fonds Qurius maakte vandaag bekend dat de winstgevendheid over kwartaal 4 is, zoals aangegeven en verwacht in het Q3 rapport, hersteld. Vooruitlopend op de formele sluiting van het boekjaar, meldt het bedrijf dat de omzet, mede door sterke licentie-verkopen in december, voor heel 2007 zal uitkomen tussen de 112 en 117 miljoen euro. Qurius bevestigt tevens dat het bedrijfsresultaat (EBID) over 2007 tussen de 3,5 en 4,5 miljoen zal uitkomen. In dit resultaat is reeds een afschrijving van 0,5 miljoen euro opgenomen op identificeerbare activa.

AFM aanbeveling

Naar aanleiding van de aanbevelingen van de AFM heeft een waardering plaatsgevonden van de identificeerbare activa. Deze waardering betreft de gekochte klantenportefeuille en de daarmee verkregen omzet en rendement. Van de goodwill zal een bedrag van 2,5 miljoen euro afgescheiden worden en over een periode van 5 jaar worden afgeschreven. Voor 2007 is een afschrijving van 0,5 miljoen euro in de resultatenrekening opgenomen.

Optie toekenning

Qurius meldde tevens dat het heeft besloten haar optieprogramma opnieuw in werking te stellen. Dit wordt een onderdeel van het beloningspakket van een aantal belangrijke operationele managers rapporterend aan de Raad van Bestuur. De eerste toekenning vindt plaats tegen de slotkoers van 31 januari 2008, voor rond de 1,2 miljoen opties (1,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal). Qurius is voornemens opties uit te geven voor maximaal 4 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Ontvangers van deze opties kunnen deze uitoefenen na een minimale periode van 3 jaar en onder de voorwaarde dat zij nog in dienst zijn van Qurius.

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.