Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht lagere opening in New York verwacht

Licht lagere opening in New York verwacht
12 jan 2009 om 14:01

De beurs van New York opent vanmiddag waarschijnlijk licht lager. De Dow en de S&P verliezen zo’n 0,3 procent en de Nasdaq opent vrijwel identiek aan de slotstand van afgelopen vrijdag, toen de tech-index nog bijna 3 procent van zijn waarde verloor.

In het nieuws

Ook in Amerika staat de publicatie van kwartaalrapportages voor de deur. Vanavond nabeurs zal Alcoa het spit afbijten. Deutsche Bank verlaagde hierop vooruitlopend alvast het koersdoel van 10 naar 8 dollar. Ook adviseert de bank om het aandeel te verkopen in plaats van vast te houden.

Zakenbank Morgan Stanley zou graag samengaan met Smith Barney, dat onderdeel uitmaakt van Citigroup, aldus The Wallstreet Journal. Morgan Stanley zou bereid zijn om Citigroup 2,5 miljard dollar te betalen voor een belang van 51 procent in Smith Barney. Wanneer beide zakenbanken daadwerkelijk worden samengevoegd dan zou het hiermee groter worden dan Merril Lynch, tot op heden de grootste zakenbank ter wereld. Citigroup bevestigde overigens het aanstaande vertrek van Robert Rubin. Vorig jaar was Rubin tijdelijk waarnemend directievoorzitter, nadat Chuck Prince aan de kant werd geschoven wegens de zware verliezen die Citigroup leed. Ook de positie van Citigroup-voorzitter Win Bischoff zou inmiddels in het gedrang komen.

Walt Disney is druk in gesprek om in China een nieuw pretpark te openen. De Amerikaanse entertainmentonderneming zou Shanghai hebben geselecteerd als locatie voor het Chinese pretpark.

IMF prijst Obama

Volgens IMF-topman Strauss-Kahn doet Europa te weinig om de economische malaise een halt toe te roepen. De topman zegt dit in een interview met persbureau  Bloomberg. In vergelijking tot Amerika loopt West-Europa achter op het doorvoeren van belastingverlagingen en het stimuleren van de economie. De nieuwe regering van Obama zou beter dan de Europese collega’s begrijpen wat er moet gebeuren. Volgens raming van het IMF moet er wereldwijd zo’n 860 miljard in de economie worden gepompt.

Olieprijs

De olieprijs is weer in een dalende trend terechtgekomen en noteert inmiddels onder de 40 dollar per vat.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.