Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alanheri mikt op zwarte cijfers in 2009

Alanheri mikt op zwarte cijfers in 2009
13 jan 2009 om 09:06

De omzet uit voortgezette activiteiten van Alanheri is in 2008 volgens voorlopige cijfers uitgekomen op bijna 22 miljoen euro. Ten opzichte van 2007 is de vergelijkbare omzet daarmee circa 14 procent gestegen. Na voltooiing van de verschillende reorganisaties in het eerste kwartaal van 2009 biedt de onderneming werk aan circa 60 personen. 

In 2009 wordt gemikt op een groei van de omzet en terugkeer naar zwarte cijfers mede als gevolg van de financiële reorganisatie en organisatorische veranderingen die het afgelopen jaar zijn doorgevoerd.

Financiering en beursnotering

De balanspositie van Alanheri is toereikend om de autonome groei in de komende jaren te financieren en strategische samenwerkingsverbanden aan te gaan maar onvoldoende om te kunnen acquireren. Momenteel wordt gesproken met financiële partijen over aanvullende kredietmogelijkheden in geval het gekozen toekomstscenario dit zou vragen. In datzelfde kader zal dan ook het eigen vermogen versterkt dienen te worden om aan de gangbare solvabiliteitsnormen te blijven voldoen.

Indien de zoektocht naar acquisities of strategische partnerships in de komende tijd niets oplevert dan zal actief worden gestreefd naar de beëindiging van de beursnotering. Zelfs bij realisering van de plannen om in de komende drie jaar 15 procent per jaar autonoom te groeien, is de omvang van de onderneming immers veel te gering om een langer verblijf aan Euronext te rechtvaardigen. Daarbij wordt aangetekend dat bij een eventuele de-listing geen initiatieven zijn te verwachten van de huidige meerderheidsaandeelhouder. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.