Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Umicore laat voorwaarde aanvaarding Allgemeine bod vallen

Umicore laat voorwaarde aanvaarding Allgemeine bod vallen
14 jan 2009 om 08:12

Op 9 december 2008 lanceerde Umicore een bod op de aandelen van haar beursgenoteerde, in Duitsland gevestigde juwelen- en electroplatingfiliaal Allgemeine Gold- und Silberscheideanstalt AG (Allgemeine) die nog niet in haar bezit zijn.

Voorafgaandelijk aan het bod bezat Umicore al 90,8 procent van Allgemeine: Umicore biedt euro 40 per aandeel voor de 441.088 aandelen van Allgemeine die ze nog niet in haar bezit had. Umicore heeft beslist de verwerving van ten minste 95 procent van de aandelen van Allgemeine te laten vallen als voorwaarde voor de voltooiing van het bod. Het laten varen van deze ondergrens betekent dat Umicore alle aandelen die in het bod werden ingebracht zal behouden, los van het uiteindelijk bereikte niveau van aandeelhouderschap. In overeenstemming met paragraaf 3.3 van de prospectus wordt de biedperiode hierdoor met twee weken verlengd. Het bod zal nu aflopen op 4 februari 2009.

Meer details aangaande de afrondingsvoorwaarden en hiermee verbonden wijzigingen van de biedperiode, alsook de rechten van de aandeelhouders zijn terug te vinden in het prospectusdocument dat beschikbaar is op de website. Het document kan ook bij Bank Metzler in Frankfurt opgevraagd worden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.