Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

RBS lijdt grootste verlies ooit in GB

RBS lijdt grootste verlies ooit in GB
19 jan 2009 om 12:08

RBS leed, zo schatte het bedrijf vandaag, een verlies van 7 tot 8 miljard pond in 2008. Als alle afschrijvingen, onder meer op de overgenomen investeringsbank van ABN AMRO, worden meegerekend, zou het verlies op circa 28 miljard pond uitkomen.

Het grootste verlies dat ooit door een Brits bedrijf is geleden wordt door RBS binnenkort, bij de  officiële presentatie van de jaarcijfers, bevestigd. De koers van het aandeel RBS ging 29 procent onderuit op 24,60 pond.

Belang

Vandaag werd tevens aangekondigd dat de Staat zijn belang van 58 procent gaat opschroeven naar 70 procent. De verhoging van het Staatsbelang in RBS vindt plaats teneinde de bank financiële speelruimte te geven. De overheid heeft een emissie van 5 miljard preferente aandelen gegarandeerd, en aangezien deze boven de aandelenprijs op de beurs werd uitgegeven bijna volledig in handen gekregen. De preferente stukken worden nu vervangen door gewone aandelen, waardoor het belang van de Staat naar verwachting binnenkort stijgt van 58 naar 70 procent.

Lees de trading update van RBS (engels)

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.