Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Steeds meer steun voor Gentse professor inzake Fortis

Steeds meer steun voor Gentse professor inzake Fortis
19 jan 2009 om 08:40

De Gentse professor Koen Schoors, die een plan heeft uitgewerkt om het ‘oude’ Fortis weer te herenigen, kan rekenen op steeds meer steun. Zowel de VFB, de Belgische evenknie van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), als advocaat De Gier, die vele gedupeerden achter geschaard weet, steunen het plan omdat het uitblinkt in eenvoud.

Bedoeling van Schoors is terug te gaan naar de situatie van een Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar zoals die was voor oktober 2008. Hierna werd Fortis ontmanteld, wat volgens de professor een enorme vergissing is geweest. ABN Amro blijft in het plan wel in handen van de Nederlandse overheid. Fortis zal voor 32,5 procent eigendom blijven van de overheden van de drie Benelux-landen.

In plaats van de huidige maximale waarde van 3 euro voor een aandeel Fortis zou het aandeel zo kunnen groeien naar 3,75 euro. Hoewel de VEB het voorstel van Schoors een duidelijke verbetering ten opzichte van de huidige situatie vindt, zijn er volgens hem nog zeker tien andere scenario’s die meer waarde kunnen creeren.    

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.