Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak start 2009 licht hoger

Damrak start 2009 licht hoger
2 jan 2009 om 08:27

De eerste beursdag van 2009 brengt voorbeurs nog niet veel vuurwerk. Zoals verwacht zijn veel handelaren nog niet terug van kerstvakantie, de eerste echte handelsdag van 2009 zal dan ook maandag 5 januari zijn. De AEX opent naar verwachting licht hoger.

Bedrijfsnieuws

Sligro gaf vanochtend al zijn omzetcijfers over 2008. De supermarkt- en groothandelsketen behaalde een omzetstijging van 5 procent tot bijna 2,2 miljard euro.

Alitalia en Air France-KLM zouden dichtbij een overeenkomst zijn. De luchtvaartmaatschappijen zullen volgens het Italiaanse persbureau Ansa ‘op of rond 10 januari’ een samenwerkingsakkoord ondertekenen. Alitalia en Air France-KLM willen niet op de berichtgeving reageren.

Nederlandse economie

De Nederlandse industriële activiteit is in december 2008 teruggelopen naar een diepterecord. Afgelopen november noteerde de graadmeter van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement al het laagste niveau ooit, in december daalde de index naar 38,4, een absoluut dieptepunt.

Buitenland

De Amerikaanse beursautoriteit SEC gaat de lijst van overgebleven bezittingen van de beursfraudeur Bernard Madoff niet publiceren. Een federale rechter eiste van Madoff, die verdacht wordt van een Ponzischema ter waarde van 50 miljard dollar, dat hij al zijn boeken open zou gooien.

Madoff geeft volgens zijn advocaat openheid van zaken, maar de SEC heeft besloten de lijst voorlopig binnenskamers te houden. De angst bestaat dat buitenlandse regeringen beslag gaan leggen op bezittingen van de fraudeur.

Wall Street sloot de laatste handelsdag van 2008 in het groen. De Dow Jones won 1,2 procent op 8776 punten, waarmee het jaarverlies uitkwam op 33,8 procent. In Japan is de Nikkei-index reeds sinds dinsdagavond gesloten, op maandag 5 januari kunnen handelaren daar weer terecht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.