Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pehac noteert winst ondanks gebrek aan activiteit

Pehac noteert winst ondanks gebrek aan activiteit
2 jan 2009 om 09:03

Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac), het eerste ‘blank-cheque’-fonds van Amsterdam, heeft in 2008 een nettowinst gerealiseerd van bijna 3 miljoen euro. Het bedrijf, dat opgericht is om te gaan investeren in de hotelbranche, heeft na de aandelenemissie van dit jaar echter nog geen zichtbare actie ondernomen. De 17 cent winst per aandeel komt dan ook volledig uit rente-inkomsten.

Pehac houdt wegens de volatiele markt voorlopig zijn kruit droog. Wel zijn er enkele gesprekken gevoerd met hotelbedrijven die het investeringsfonds eventueel over zou willen nemen. In april komt Pehac mogelijk met een officiele aankondiging omtrent een aankoop.

Pehac

Pehac bracht in 2007 12,5 miljoen nieuwe aandelen naar de Amsterdamse beurs tegen een prijs van 8 euro (100 miljoen euro).

Doel van de beursgang was toekomstige acquisities te kunnen financieren. Pehac wil enkele middelgrote hotels of -ketens die in private handen zijn, opkopen en reorganiseren teneinde de winstgevendheid te vergroten. Het bedrijf focust zich op West-Europa.

Blank Cheque

Pehac is een zogenoemd ‘blank cheque’ fonds, wat inhoudt dat beleggers investeren in een fonds dat nog geen specifiek bedrijfsplan heeft overlegd. Beleggers ‘kopen de jockey, die voor hen op zoek gaat naar het juiste paard’.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.