Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Een op drie managers denkt crisis niet het hoofd te kunnen bieden

Een op drie managers denkt crisis niet het hoofd te kunnen bieden
20 jan 2009 om 13:40

Een op de drie topmanagers (CEO’s en andere leden van de Raad van Bestuur) heeft weinig vertrouwen in de eigen plannen om hun bedrijf door de economische crisis te loodsen. Dit blijkt uit een onderzoek van management consultancy firma Booz & Company onder 828 senior managers wereldwijd naar de gevolgen van het huidige economische klimaat voor hun bedrijf.

Twijfel

In totaal twijfelt 40% van alle respondenten of de eigen organisatie de juiste plannen heeft om de huidige economische crisis het hoofd te bieden. Een nog groter aantal, 46%, is sceptisch of de managers binnen het bedrijf over de juiste leiderschapskwaliteiten beschikken om de maatregelen binnen de organisatie door te voeren.

Sterker uit de crisis

Desondanks denkt 54% dat hun bedrijf sterker uit de crisis zal komen. 75% zegt dat hun bedrijf financieel gezond is, echter een kwart hiervan richt zich onvoldoende op groei. 13% van de respondenten geeft aan dat het bedrijf financieel zwak is. Het merendeel hiervan, 65%, richt zich echter onvoldoende op het bewaken van de liquiditeitspositie.

Lees het volledige rapport van Booz & Company
Lees alle onderzoeksresultaten: Recession Response: ‘Why Companies Are Making the Wrong Moves’

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.