Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse beurzen openen hoger

Amerikaanse beurzen openen hoger
21 jan 2009 om 14:24

De beurzen openen vandaag hoger. De drie toonaangevende beurzen stijgen. Dow Jones en S&P 500 stijgen met rond de 1,3 procent, de Nasdaq stijgt met bijna 1 procent.

Timothy Geithner, voormalig directeur van de centrale bank van New York en nu minister van financien onder Obama, riep vandaag de regering op het TARP-programma van 700 miljard dollar te vernieuwen. Het programma, dat in leven is geroepen om de financiele sector te helpen, moet veranderd worden om te verzekeren dat er niet nog een kredietcrisis komt.

General Motors (GM) maant tot haast met een tweede tranche van toegezegd steungeld. Het bedrijf heeft vertrouwen in de haalbaarheid van de deadline van het turnaround plan.

Financials

Citygroup heeft het kwartaaldividend verlaagt tot 1 dollarcent per aandeel. Het rondt de verkoop van Citi Technology Services aan Wipro af.

BlackRock heeft te kampen met een winstval van van ruim 80 procent groter dan verwacht in het vierde kwartaal, terwijl Bank of New York in het vierde kwartaal een lagere winst boekt dan verwacht.

Technologiesector

United Technologies heeft 8 procent winst geboekt. Dat betekent dat het vooralsnog de winstdoelstelling van 2009 handhaaft. De inkomsten van het vierde kwartaal bedroegen 1,15 miljard dollar, of 1,23 dollar per verwaterd aandeel. Dit in vergelijking tot de 1,1 miljard, of 1,08 per aandeel, van vorig jaar.

IBM boekt een 12 procent hogere winst dan verwacht in het vierde kwartaal. De omzet blijft echter achter. In de nabeurshandel stijgt IBM met 4 procent, na een verlies van 3,4 procent in de reguliere sessie.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.