Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euroshareholders wil van Fortis pure verzekeraar maken

Euroshareholders wil van Fortis pure verzekeraar maken
21 jan 2009 om 15:33

Euroshareholders, de overkoepelende vereniging van aandeelhoudersbelangenbehartigers, zou van Fortis graag een pure verzekeraar maken. Hiertoe zouden de Belgische, Nederlandse en internationale verzekeringsactiviteiten moeten worden samengevoegd. Het plan is een alternatief voor het idee van de Gentse professor Koen Schoors, dat volgens Euroshareholders wel sympathiek is maar lastig uitvoerbaar.

Bedoeling van Schoors is terug te gaan naar de situatie van een Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar zoals die was voor oktober 2008. Hierna werd Fortis ontmanteld, wat volgens de professor een enorme vergissing is geweest. ABN Amro blijft in het plan wel in handen van de Nederlandse overheid. Fortis zal voor 32,5 procent eigendom blijven van de overheden van de drie Benelux-landen.

Euroshareholders wil liever de Nederlandse verzekeringsactiviteiten, die zijn overgenomen door de Nederlandse Staat, door Fortis laten terugkopen. Daarbij zou de overnameprijs kunnen worden voldaan in aandelen Fortis, die gewaardeerd zijn op minstens 5 euro per aandeel. Dat is het niveau van het aandeel in de week voorafgaand aan de ontmanteling van het financiele concern.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.