Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AFM legt last onder dwangsom op aan Koningsstede

AFM legt last onder dwangsom op aan Koningsstede
22 jan 2009 om 11:25

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakte vandaag bekend dat zij op 10 december 2008 een last onder dwangsom heeft opgelegd aan de heer W. Schoonhoven, tevens handelend onder de naam Koningsstede (Koningsstraat 91-93, 7315 HV te Apeldoorn).

Vermoeden

De last onder dwangsom is opgelegd, omdat de heer Schoonhoven niet voldoet aan informatieverzoeken van de toezichthouders van de AFM. De toezichthouders van de AFM hebben de heer Schoonhoven om informatie verzocht omdat het vermoeden bestaat dat de heer Schoonhoven, tevens handelend onder de naam Koningsstede, in Nederland heeft bemiddeld in, en/of geadviseerd over financiële producten zonder dat hij hier een vergunning voor heeft van de AFM.

De heer van Schoonhoven heeft per 30 november 2007 wel een vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen.

De heer Schoonhoven heeft de verzochte informatie niet binnen de termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. Ook zal de verzochte informatie nog steeds aan de toezichthouders van de AFM moeten worden geleverd.

Koningsstede

Koningsstede is een makelaar uit Apeldoorn, die op zijn website tevens advies over en offertes van hypotheken en verzekeringen aanbiedt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.