Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak omhoog op sterke cijfers IBM en Apple

Damrak omhoog op sterke cijfers IBM en Apple
22 jan 2009 om 08:34

De AEX opent vandaag naar verwachting ruim 2 procent hoger. Beleggers zijn optimistisch naar aanleiding van de sterke jaarcijfers van IBM en Apple, en de navenante stijging van de Dow Jones.

Bedrijfsnieuws

USG People gaat 93 kantoren sluiten en 540 voltijdbanen schrappen. In Frankrijk, Spanje en Portugal zijn de marktomstandigheden volgens het uitzendbedrijf de afgelopen maanden snel verslechterd. Dankzij de reorganiatie bespaart USG naar schatting 25 miljoen euro per jaar.

Sligro Food Group heeft in 2008 een nettowinst behaald van 71,3 miljoen euro, 3,8 procent minder dan in 2007. Inclusief een eenmalige bate van ruim 9 miljoen euro komt de nettowinst echter 10,2 procent hoger uit. Eerder al maakte het bedrijf bekend dat de omzet in 2008 4,9 procent is gestegen.

Antonov kondigde gisteren nabeurs aan dat CEO John Moore en voorzitter Christopher Ross het veld moeten ruimen. Een heroriëntatie van de strategie en prioriteiten van de onderneming zijn de bestuurders noodlottig geworden.

Amerika

Wall Street kende gisteren een vliegende start dankzij sterke cijfers van IBM. De goede jaarcijfers van Apple nabeurs bevestigen het beeld van beleggers dat het met de technologie-sector niet zo slecht is als gesteld. De Dow Jones won 3,51 procent op 8.228 punten. De Nasdaq (+4,6%) en de S&P 500 (+4,35%) deden het nog beter.

Azië

In Azië werd slechts mondjesmaat geprofiteerd van de koerswinsten in Amerika. De Nikkei won 1,9 procent op 8.051 punten, nadat een steunmaatregel van de Japanse centrale bank slechte berichten over de Japanse export en een vertraging van de Chinese economische groei kon opvangen. De Hang Seng pluste 2 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.