Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

‘Eerlijke bankwijzer’ gelanceerd

‘Eerlijke bankwijzer’ gelanceerd
22 jan 2009 om 12:15

“Vanaf vandaag kunnen consumenten op de Eerlijke Bankwijzer een bank kiezen die bij hen past”, zo beweert de website eerlijkebankwijzer.nl . Op de website is te zien wat het beleid is van de Nederlandse banken op terreinen als milieu, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, en wapenproductie en handel in wapens.

Eerlijke bankwijzer

Banken zijn onderzocht op alle terreinen van maatschappelijk verantwoord ondernemen en dat de resultaten daarvan overzichtelijk in een website zijn samengebracht. De Eerlijke Bankwijzer geeft snel en inzichtelijk de scores van de banken op de verschillende terreinen. De consument kan door het invullen van de bankwijzer verschillende banken of verschillende thema’s vergelijken.

Druk op banken

De initiatiefnemers, Amnesty International, FNV, Milieudefensie en Oxfam Novib, willen hiermee de druk op de banken vergroten om het geld dat de spaarders aan hen toevertrouwen op een duurzame en eerlijke manier in te zetten. Elk kwartaal zal de Bankwijzer worden vernieuwd op basis van praktijkonderzoek, waarin wordt gekeken of de banken hun beleid ook echt toepassen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.