Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

USG People schrapt 540 banen

USG People schrapt 540 banen
22 jan 2009 om 08:06

USG People kondigde vandaag aan dat het haar organisatie in Frankrijk, Spanje en Portugal gaat ‘optimaliseren’. In deze landen zijn de marktomstandigheden voor het uitzendbedrijf de afgelopen maanden snel verslechterd. In Nederland wordt ‘proactief een optimalisatie uitgevoerd’, gericht op het op niveau houden van de goede winstgevendheid.
 
540 banen

Het vestigingennetwerk wordt ingekrompen met in totaal 93 vestigingen en het aantal werknemers zal worden teruggebracht met 540 voltijdbanen. De inkrimping van het personeelsbestand komt voor een groot deel tot stand door natuurlijk verloop.

Daarnaast worden de huurkosten van het voormalige hoofdkantoor van Start People in Nederland voor het totale bedrag voor de resterende huurperiode voorzien in 2008. De besparing die deze maatregelen naar verwachting opleveren, bedraagt 25 miljoen euro op jaarbasis.

Kosten

De eenmalige lasten bedragen per saldo 12 miljoen euro (samengesteld uit eenmalige lasten van 20 miljoen euro en een eenmalige subsidieopbrengst in Frankrijk van 8 miljoen euro) welke zijn verwerkt in het vierde kwartaal van 2008.
 
Toelichting CEO Icke

"De Franse, Spaanse en Portugese uitzendmarkten ondergaan een buitengewone neerwaartse beweging als gevolg van de kredietcrisis" aldus Ron Icke, CEO van USG People. "In een normale cyclische beweging wisselen economische groei en inkrimping zich veel geleidelijker af. Met de netwerkoptimalisaties die we nu uitvoeren, anticiperen we op aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in 2009."

Afschrijvingen

 
USG People zal in het vierde kwartaal van 2008 tevens 68 miljoen euro aan goodwill afschrijven, voornamelijk op haar activiteiten in Frankrijk, Spanje en Portugal. De afschrijving is een gevolg van verslechterde kortetermijnverwachtingen door de kredietcrisis.

Vooruitzichten

Voor de langere termijn zijn de vooruitzichten onverminderd positief voor deze regio, zo meent USG People. “In Spanje ligt de penetratiegraad van flexwerk ver onder het Europese gemiddelde en in de gehele regio is het niveau van specialisatie nog laag.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.