Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak houdt stand ondanks zwakke cijfers

Damrak houdt stand ondanks zwakke cijfers
23 jan 2009 om 08:34

De AEX gaat vandaag naar verwachting tot 1 procent lager van start. Slechte cijfers van Microsoft in Amerika en een winstwaarschuwing van Sony in Japan zijn verantwoordelijk voor het negatieve sentiment.

In het nieuws

Volgens de Volkskrant staat energiebedrijf Nuon in de belangstelling van het Italiaanse Eni. Nuon zou voor 7 miljard euro van de hand kunnen worden gedaan. Het bedrijf is al enkele maanden te koop, omdat het naar eigen zeggen te klein is om in de toekomst serieus te kunnen concurreren met buitenlandse partijen.

Evenals bij de mogelijke overname van Essent door het Duitse RWE, is er een probleem. Zowel Eni als RWE zijn ongesplitste bedrijven, wat inhoudt dat ze zowel energie aanbieden als beheerder zijn van het netwerk, iets dat in Nederland verboden is teneinde concurrentie aan te wakkeren.

Beter Bed Holding heeft over geheel 2008 een netto-omzet gerealiseerd van 359 miljoen euro. Dit is 2 procent hoger dan de omzet in 2007, zo meldt het bedrijf vandaag. Dankzij een laag consumentenvertrouwen en winterse weersomstandigheden in de laatste weken maakt Beter Bed zich wel zorgen over 2009.

Amerika

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal een winstdaling van 11 procent moeten ondergaan. Als gevolg van de kleinere vraag naar Windows software zal de onderneming 5.000 banen schrappen. Voor 2009 wil Microsoft geen verwachtingen uitspreken.

Google maakte gisteravond, na sluiting van de beurs op Wall Street, zijn resultaten over het vierde kwartaal van 2008 bekend. De internetgigant heeft een nettowinst behaald van 382 miljoen euro, tegenover 1,2 miljard euro in dezelfde periode van 2007. De cijfers van Google werden echter wel goed ontvangen.

De Dow Jones verloor in reactie op de cijfers van Microsoft en de grootste maanddaling van de huizenprijzen in Amerika 1,3 procent op 8122 punten. De Nasdaq (-2,76%) en de S&P 500 (-1,52%) leden mee.

Azië

Sony kwam gisteren met een winstwaarschuwing. De elektronicagigant denkt in 2009 2,9 miljard dollar verlies te lijden. Exporteurs leden onder de vooruitzichten, en de Nikkei-index verloor 3,81 procent op 7.745 punten. De Hang Seng noteert 0,11 procent hoger.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.