Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nuon in de belangstelling van Eni

Nuon in de belangstelling van Eni
23 jan 2009 om 08:18

Volgens de Volkskrant staat energiebedrijf Nuon in de belangstelling van het Italiaanse Eni. Het bestuur van Nuon zou ondanks gesprekken met het het Deense Dong en het Zweedse Vattenfal een voorkeur hebben voor de Italianen, omdat Eni ‘een sterke strategische partner is’.

Nuon zou voor 7 miljard euro van de hand kunnen worden gedaan. Het bedrijf is al enkele maanden te koop, omdat het naar eigen zeggen te klein is om in de toekomst serieus te kunnen concurreren met buitenlandse partijen.

Essent

Evenals bij de mogelijke overname van Essent door het Duitse RWE, is er een probleem. Zowel Eni als RWE zijn ongesplitste bedrijven, wat inhoudt dat ze zowel energie aanbieden als beheerder zijn van het netwerk, iets dat in Nederland verboden is teneinde concurrentie aan te wakkeren.

Van der Hoeven

Gisteren kondigde Minister van Economische zaken Maria van der Hoeven aan dat ze haar zorgen over de op handen zijnde overname van energiebedrijf Essent door het Duitse RWE gaat uiten bij Eurocommissaris Kroes van Mededinging. Van der Hoeven wordt daarbij gesteund door een meerderheid in de Tweede Kamer.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.