Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING gaat 7000 banen schrappen

ING gaat 7000 banen schrappen
26 jan 2009 om 08:24

ING heeft aangekondigd 7000 banen te gaan schrappen. De bank verwacht over 2008 een nettoverlies van 0,4 miljard euro te hebben geleden. De bankdivisie heeft nog een winst van 0,5 miljard gemaakt, maar door een verlies van 0,9 miljard op de verzekeringsactiviteiten sluit ING 2008 toch in de rode cijfers af. Met de reorganisatie hoopt ING 1 miljard euro te besparen.

Ook maakt de bankverzekeraar gebruik van de garantieregeling van de Nederlandse staat. De overheid staat voor 80 procent garant voor de Alt-A hypotheekdivisie, waarin Amerikaanse hypotheken zijn ondergebracht.

CEO stapt op

CEO Michel Tilmant van ING legt per direct zijn functie neer. Tilmant, sinds 2004 CEO van ING, stapt op wegens ‘de buitengewone ontwikkelingen van de laatste maanden en zijn persoonlijke conditie’.

Jan Hommen, die op dit moment president-commissaris is bij de bank, neemt zijn taken over. Op 27 april aanstaande zal Hommen op de aandeelhoudersvergadering worden voorgedragen. Bestuurslid Eric Boyer zal de rol van CEO tot die tijd ad-interim vervullen.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.