Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING gaat onderdelen verkopen

ING gaat onderdelen verkopen
26 jan 2009 om 12:11

ING heeft bij monde van de beoogde topman Jan Hommen laten weten dat het de komende tijd ter waarde van 2 tot 3 miljard euro onderdelen wil verkopen. In een telefonische toelichting aan persbureau Dow Jones meldde Hommen dat ‘we mogelijk in het eerste kwartaal al wat onderdelen verkopen en dan langzamerhand andere onderdelen van de hand doen, wat tot 2010 zou kunnen duren’.

Welke onderdelen ING van de hand wil doen is niet duidelijk. Hommen zei wel dat ING zich wil richten op activiteiten en regio’s waar het een sterke positie heeft die op de lange termijn houdbaar is.

Cijfers, ontslagen, staatssteun en een wisseling van de wacht

Vanochtend meldde ING dat het 7000 banen gaat schrappen. De bank hoopt met de reorganisatie hoopt ING 1 miljard euro te besparen. Het nettoverlies van ING bedroeg in 2008 0,4 miljard euro.

De bankverzekeraar kondigde tevens aan dat het gebruik gaat maken van de garantieregeling van de Nederlandse staat. De overheid staat voor 80 procent garant voor de Alt-A hypotheekdivisie, waarin Amerikaanse hypotheken zijn ondergebracht.

Ook werd bekend dat CEO Michel Tilmant per direct zijn functie neerlegt. Tilmant, sinds 2004 CEO van ING, stapt op wegens ‘de buitengewone ontwikkelingen van de laatste maanden en zijn persoonlijke conditie’. Zijn opvolger is president-commissaris Jan Hommen.

Lees hier alles over ING

ING-CEO Tilmant stapt op
ING gaat 7000 banen schrappen
ING leent 25 miljard uit als voorwaarde staatssteun
ING vult details ontslagronde nog niet in
Nieuwe CEO ING Hommen stopt bij Reed Elsevier

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.