Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fornix ziet winst nog licht hoger uitkomen dan verwacht

Fornix ziet winst nog licht hoger uitkomen dan verwacht
27 jan 2009 om 08:02

Biofarmaceutische onderneming Fornix BioSciences maakt vandaag haar voorlopige jaarcijfers over 2008 bekend. Ondanks uitdagende marktomstandigheden is Fornix in staat gebleken om ruimschoots te voldoen aan de in augustus 2008 uitgesproken nettowinstverwachting. De nettowinst van de voortgezette activiteiten kwam uit op € 10,2 miljoen, waar in augustus werd gerekend met € 9,7 miljoen. Voorgesteld zal worden om de totale nettowinst over het boekjaar, gezien de nog immer uitstekende kaspositie, wederom volledig aan de aandeelhouders uit te keren.

Focus in 2008

In 2008 is zeer veel aandacht besteed aan de verdere opbouw en uitvoering van het Clinical Development Plan (CDP) vooral ten behoeve van het product Oralgen® Graspollen. In 2008 bedroegen de kosten van onderzoek en ontwikkeling voor de Allergiedivisie € 5,8 miljoen, hetgeen een stijging betekent van 41,5% ten opzichte van de € 4,1 miljoen in 2007. De reden voor deze bij de halfjaarcijfers aangekondigde opwaartse bijstelling was het besluit om eind 2008 opnieuw een meerjarige pan-Europese studie te starten ter bevestiging van de langetermijneffectiviteit en -veiligheid van Oralgen® Graspollen. De totale investeringen in het CDP zullen ook de jaren na 2009 nog naar schatting tenminste zo’n € 5 à 6 miljoen per jaar belopen en derhalve extra gaan drukken op de resultaten van de Allergiedivisie.
 
Vooruitzichten voor 2009

Fornix BioSciences geeft voor 2009, gegeven de onzekere situatie met betrekking tot de registratie van Oralgen® Graspollen en de herziening van het vergoedingsregime van allergeenproducten, geen verwachtingen voor de omzet- en winstontwikkeling.
 
 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.