Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgische Delhaize wil 300 miljoen ophalen

Belgische Delhaize wil 300 miljoen ophalen
28 jan 2009 om 10:42

Delhaize Groep, genoteerd aan de beurs van Brussel, maakte vandaag bekend dat zij de financiële voorwaarden heeft vastgelegd voor de uitgifte van 300 miljoen dollar in ‘Senior Notes’. De obligatielening heeft een looptijd tot 2014 en een jaarlijkse rente van 5,875 procent. Ze zullen worden uitgegeven tegen 99,667 procent van de nominale waarde.

De netto opbrengsten van deze obligatie-uitgifte zullen gebruikt worden voor algemene ondernemingsdoeleinden, waaronder de terugbetaling van  schulden die vervallen.
 
Rating

De Notes zullen uitgegeven worden door Delhaize Groep NV, die momenteel een Baa3 rating van Moody’s en een BBB- rating van Standard and Poor’s heeft (beiden met stabiele vooruitzichten). De Notes zullen een clausule voor controlewijziging bevatten waardoor de houders kunnen eisen dat Delhaize Groep NV hun Notes aan 101% van hun totale nominale waarde terugkoopt.
 
Niet-beursgenoteerd

Deze uitgifte van Notes werd door Delhaize Groep geregistreerd bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en richt zich tot gekwalificeerde investeerders. De Notes zullen op geen enkele beurs genoteerd worden. Deze uitgifte van Notes zal naar verwachting op 2 februari 2009 afgesloten worden.

www.emissies.com

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.