Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Belgische regering zoekt naar verbeterde Fortis-deal

Belgische regering zoekt naar verbeterde Fortis-deal
28 jan 2009 om 08:01

De federale regering en de top van Fortis heronderhandelen inmiddels met als doel aandeelhouders te overtuigen van de noodzaak om de overname door BNP Paribas goed te keuren, zo meldt De Tijd vanochtend. De gesprekken zullen voor 4 februari moeten zijn afgerond omdat dan de aandeelhouders bij volmacht hun stem uitbrengen voor de aandeelhoudersvergadering van 11 februari.

Experts spreken zich uit

Gisteren werd het rapport van de experts bekend gemaakt en zij concludeerden dat een stand-alone scenario voor Fortis niet haalbaar is, wel adviseerden zij opnieuw te onderhandelen met de Franse bank. De experts willen 25 procent van Fortis Bank en minstens 25 procent van de verzekeringsactiviteiten onderbrengen in de beursgenoteerde Fortis-holding. Echter uitgaande van de deal zoals die er nu ligt, bevat de Fortis-holding geen Belgische bank- of verzekerings- activiteiten meer.

Voorkomen nieuw drama

Teneinde een nieuwe drama te voorkomen (mislukken stand-alone) lijkt de federale regering bereid water bij de wijn te doen.

Fortis bevestigt gesprekken

Fortis holding bevestigt vanochtend dat zij in dit kader sinds gisteren onderhandelingen voert met de Belgische overheid en BNP Paribas. Fortis holding zal zich gedurende deze onderhandelingen van verder commentaar onthouden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.