Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CEO Muller: ‘verdubbeling productie Spyker is eerste stap’

CEO Muller: ‘verdubbeling productie Spyker is eerste stap’
30 jan 2009 om 10:01

Naar aanleiding van de trading update die autoproducent Spyker vanochtend publiceerde, belde deaandeelhouder.nl even met CEO Victor Muller.

DAH: Spyker heeft zijn productie in 2008 verdubbeld ten opzichte van 2007. Toch produceerde uw bedrijf slechts 43 auto’s, hoe moeten we dit cijfer zien?

Victor Muller: “Wij zijn niet bepaald trots op de verdubbeling van afgelopen jaar. Dit is voor ons slechts een eerste stap en we hopen in de toekomst de productie fors op te kunnen schroeven.”

DAH: Gisteren werd bekendgemaakt dat Spyker zijn notering in de AscX-index, ofwel de SmallCaps, zal kwijtraken, wat vindt u hiervan?

Victor Muller: “Ik vond het vorig jaar al zo opmerkelijk dat we in die index terecht waren gekomen. Wij zijn natuurlijk een piepklein bedrijf en ze zullen de voorwaarden voor de SmallCaps inmiddels wel hebben geherformuleerd. Ik zie aan een notering bij de SmallCaps geen voor- en nadelen, en in dat licht doet het mij eigenlijk niets.”

DAH: Spyker is nog actief op het racegebied, zij het niet meer in de Formule-1, u heeft twee auto’s ingeschreven voor de 24-uurs race op Le Mans, wat zijn uw doelen?

Victor Muller: “We hopen dat we daadwerkelijk met twee auto’s aan de start kunnen komen, maar rekenen erop dat er minimaal 1 auto wordt toegelaten op Le Mans. We rijden in de GT2-klasse, tegen onder meer Aston Martin en Mercedes. Die Audi’s houden we niet bij, die rijden twee keer zo hard. Ons doel is onveranderd, wij mikken op een podiumplaats in onze klasse. Dit jaar denken wij daarop kans te maken omdat onze voorbereiding beter is.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.