Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis publiceert overeenkomst op site

Fortis publiceert overeenkomst op site
30 jan 2009 om 08:21

De circulaire voor de aandeelhouders is vandaag gepubliceerd op de website van Fortis. Dit document beoogt de aandeelhouders van Fortis meer achtergrondinformatie te verschaffen over de overeenkomst die vannacht werd gesloten tussen Fortis, BNP Paribas en de Belgische Staat.

“De circulaire voor de aandeelhouders zou de aandeelhouders in staat moeten stellen om goed ingelicht te stemmen over de voorgestelde resoluties. Deze worden ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhoudersvergadering van Fortis SA/NV op 11 februari 2009 naar aanleiding van de uitspraak van het Brusselse Hof van Beroep op 12 december 2008,” aldus Fortis.
 
Uitstel

Fortis had de publicatie van de circulaire voor aandeelhouders uitgesteld in afwachting van de publicatie van het tussentijds verslag van het comité van experts – gepubliceerd op 26 januari –  alsook van de onderhandelingen tussen Fortis, de Belgische staat en BNP Paribas, die op 27 januari van start zijn gegaan.
 
Vannacht hebben Fortis, de Belgische staat en BNP Paribas een akkoord bereikt over nieuwe voorwaarden voor de transacties afgesloten in oktober 2008. De Raad van Bestuur van Fortis heeft zich met deze nieuwe voorwaarden akkoord verklaard, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Fortis.

Lees -hier- meer over het akkoord van Fortis, BNP Paribas en de Belgische Staat.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.