Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nedfield en CIC sluiten aanvullende licentieovereenkomst

Nedfield en CIC sluiten aanvullende licentieovereenkomst
6 jan 2009 om 18:16

Met het oog op de introductie van een nieuwe productportfolio door Commodore International Corporation (CIC) heeft Nedfield (Nedfield) met CIC per 31 december 2008 een aanvullende licentieovereenkomst gesloten voor gebruik van de “Commodore” merknaam voor bepaalde nieuwe productcategorieën. Hierdoor zal Nedfield via Commodore International B.V. (CIBV) additionele inkomsten kunnen genereren die in de eerste vijf jaar kunnen oplopen tot 1,5 procent van de door CIC met deze producten gerealiseerde omzet.

In het kader van deze overeenkomst heeft Nedfield tegelijk haar belang in CIBV met 24 procent uitgebreid naar 75 procent. De aankoop van het belang ter waarde van 7 miljoen euro, wordt betaald middels verrekening van een openstaande vordering en levering van een pakket reeds eerder uitgegeven aandelen Nedfield. De transactie per 31 december 2008 tussen Nedfield en CIC volgt op een in 2008 gesloten overeenkomst tussen partijen, waarin voor Nedfield een koopoptie op het nog resterende aandelenbelang in CIBV was opgenomen.

De betaling van Nedfield aan CIC voor de aandelen CIBV zal plaatsvinden via verrekening van een vordering van Nedfield op CIC ter waarde van 2 miljoen euro en voor het overige deel door levering van reeds uitgegeven aandelen Nedfield tegen een koers van 7,75 euro per aandeel. Deze aandelen stonden binnen de groep in een depot ten behoeve van een derde partij. CIC heeft zich akkoord verklaard dat Nedfield de aandelen vooralsnog aanwendt als zekerheidstelling ten behoeve van derden.

De uitbreiding van het meerderheidsbelang in CIBV past in de strategie van Nedfield om de rechten op het merk “Commodore” binnen afzienbare tijd aan een externe partij door te verkopen, en in de tussentijd middels licentieovereenkomsten inkomsten te genereren en daardoor waarde te creëren met behulp van de merknaam “Commodore”. Nedfield behoudt onder bepaalde voorwaarden een optie op het overgebleven aandelenpakket van 25 procent in CIBV.

Nedfield is voornemens in februari 2009 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders bijeen te roepen, waarin onder meer de nieuwe transacties zullen worden toegelicht

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.