Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam naar verwachting licht hoger van start

Amsterdam naar verwachting licht hoger van start
7 jan 2009 om 08:21

Vandaag zal de beurs van Amsterdam naar verwachting licht hoger van start gaan. Hiermee lijkt de beurs even een stap op de plaats te maken nadat het sinds 2 januari zo’n 10 procent aan winst kon bijschrijven. Vandaag ook weinig economische cijfers van importantie. Donderdag en vrijdag volgen cijfers over de Amerikaanse werkgelegenheid.

In het nieuws

Aegon is akkoord met de acquisitie van Banca Transilvania’s aandeel van 50 procent in BT Aegon, de onderneming via welke Aegon en Banca Transilvania in de Roemeense pensioenmarkt opereren. Aegon zal ongeveer 11 miljoen euro betalen voor het belang.

DSM verwacht dat het in 2011 of 2012 op grote schaal ethanol kan produceren uit landbouwafval. Volgens een woordvoerder zet de onderneming sterk in op de ontwikkeling van bioraffinaderijen die grondstoffen gebruiken die niet concurreren met de voedselketen. Op deze wijze komen de prijzen van voedsel niet onder druk te staan bij een verhoging van de productie van bio-ethanol.

Vastgoedfonds Corio heeft een lening van 100 miljoen euro afgesloten met ING Real Estate Finance. Dit werd dinsdag nabeurs bekend gemaakt. De lening heeft een looptijd van twee jaar en kent een rentepercentage van 3-maands Euribor plus 250 basispunten opslag. De opbrengsten worden gebruikt voor algemene bedrijfsfinanciering.

Amerika

De toonaangevende Dow Jones sloot 0,69 procent hoger, een fractie boven de 9.000 punten.  De S&P 500 steeg 0,78 procent en de Nasdaq won maar liefst 1,5 procent. Dat de Amerikaanse beurs dinsdag hoger wist te sluiten, is opmerkelijk daar er diverse macro-economische cijfers bekend werden gemaakt die aangaven dat Amerika nog lang niet uit de problemen is.

Azie

De Nikkei-225 sloot 1,7 procent hoger op 9.239,24 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.