Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aanklagers: Madoff moet de cel in

Aanklagers: Madoff moet de cel in
8 jan 2009 om 10:35

Megafraudeur Bernard Madoff is opnieuw aangeklaagd, ditmaal voor het wegsluizen van waardevolle voorwerpen, waaronder enkele horloges en diamanten sieraden. Madoff, die op dit moment onder huisarrest staat, heeft vijf pakketjes met dergelijke voorwerpen verstuurd. Volgens Madoff hebben de voorwerpen sentimentele waarde en wilde hij ze cadeau doen aan familieleden. Zijn aanklagers zijn er echter van overtuigd dat Madoff ervan verzekerd wil zijn dat de voorwerpen binnen de familie blijven.

De sieraden, met een gezamenlijke waarde van 1 miljoen dollar, waren door de rechtbank in bewaring genomen.  De aanklagers willen dat Madoff voor het versturen van de sieraden de cel ingaat. De advocaten van Madoff verklaarden dat hij zich er niet van bewust was dat de artikelen onder het arrest vielen en dat een deel van de pakketjes door zijn vrouw waren verstuurd, die niet onder dezelfde voorwaarden als haar man staat.

De megafraude van Madoff

Bernard Madoff, voormalig voorzitter van de Nasdaq, heeft mensen en bedrijven opgelicht met een ponzischema . Dit is een manier om beleggers te trekken met extreem hoge rendementen, waarbij uitbetalingen worden gefinancierd met het ingelegde geld van nieuwe beleggers. Met een vermoedelijk bedrag van 50 miljard dollar is dit één van de grootste fraudezaken die ooit heeft plaatsgevonden. Onder de gedupeerden zijn onder meer Fortis Nederland en het pensioenfonds van Shell , maar ook particulieren als Steven Spielberg en Kevin Bacon.

De 70-jarige Madoff heeft de fraude bekend. Er wordt 20 jaar celstraf en een boete van 5 miljoen dollar tegen hem geëist. Eerder deze week bleek dat Madoff al jaren in de gaten werd gehouden door de SEC.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.