Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dow Jones een procent in de min bij opening

Dow Jones een procent in de min bij opening
8 jan 2009 om 14:13

De beurs van New York zal vanmiddag lager van start gaan. De Dow Jones en de S&P verliezen iets meer dan 1 procent waar de Nasdaq de schade weet te beperken tot een verlies van 0,4 procent. Met de lagere opening wordt de gisteren ingezette daling voortgezet. De Amerikaanse belegger schrok gisteren van de forse daling van werkgelegenheid in de private sector. Er gingen in december 693.000 banen verloren. De Dow Jones eindigde op 8.769 punten, een verlies van 2,72 procent. De S&P en de Nasdaq zaten beide rond de 3 procent verlies.

In het nieuws

De Amerikaanse grootgrutter Wal-Mart heeft de winstverwachting voor het vierde kwartaal verlaagd. Oorzaak van de verlaging is een lagere omzetverwachting over december in combinatie met hogere kosten. De winst per aandeel uit de voortgezette activiteiten is geraamd op 0,91-0,94 dollar waar eerder nog werd uitgegaan van een bandbreedte van 1,03 tot 1,07 dollar.

Computerfabrikant Dell gaat 1.900 banen schrappen bij zijn Ierse fabriek. De productiefaciliteit in Limerick verliest de orders voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika aan een Poolse fabriek. De verplaatsing van de productie maakt deel uit van een kostenbesparingsprogramma ter waarde van 3 miljard euro. Dell hoopt door de verplaatsing naar Polen goedkoper te kunnen produceren.

EMC is van plan om 2.400 banen te schrappen om op deze wijze kosten te besparen. De onderneming liet tevens dat het de winstverwachting voor het vierde kwartaal van 2008 blijft handhaven.

Belastingverlagingen in zicht?

Barack Obama, vanaf 20 januari de president van de Verenigde Staten, geeft vandaag een speech waarin hij zijn economische plannen verder uiteen zal zetten. Het is de verwachting dat Obama zal aansturen op een snelle belastingmaatregel, die de economische crisis moet bezweren. Het tweejarige plan van Obama, dat 775 miljard dollar gaat kosten en in overleg met leden van het Amerikaanse Congres is samengesteld, behelst een belastingkorting voor de middenklasse en forse investeringen in de infrastructuur. Dit moet voorkomen dat Amerika in een nog diepere recessie belandt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.