Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger op hypotheekplan VS

Damrak hoger op hypotheekplan VS
9 jan 2009 om 08:38

De AEX zal vanochtend circa 1 procent hoger openen. Beleggers zijn opgetogen over de comeback van de koersen op Wall Street, waar ochtendverliezen grotendeels werden weggewerkt. Citigroup maakte bekend dat het een plan steunt, dat huizenbezitters die in de problemen zijn geraakt bij de betaling van de hypotheek uit de brand helpt.

Fugro heeft de voorlopige resultaten over 2008 gepubliceerd. De omzet zal rond 2,1 miljard euro uitkomen, een groei van circa 16 procent ten opzichte van 2007. De winst zal minimaal 275 miljoen euro bedragen, een toename van meer dan 27 procent ten opzichte van vorig jaar. Met de resultaten voldoet Fugro aan de in augustus aangegeven verwachting.

Galapagos heeft een meerjarige alliantie gesloten met Merck & Co. om nieuwe medicijnen te ontwikkelen voor diabetes en obesitas. Galapagos is verantwoordelijk voor de ontdekking en ontwikkeling van kandidaat medicijnen. De samenwerking kan het biotechbedrijf tot 170 miljoen euro opleveren.

Buitenland

Een oplossing voor het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne lijkt nabij. Rusland en EU-voorzitter Tsjechië hebben afgesproken dat de EU waarnemers gaat sturen die op de gastoevoer naar Europa gaan toezien. De gaskraan ging begin dit jaar dicht nadat Rusland Oekraïne van illegaal aftappen beschuldigde. Over een paar dagen zouden miljoenen Europeanen in de kou komen te staan, aangezien 80 procent van het Russische gas bestemd voor Europa over Oekraïens grondgebied gaat.

De Franse overheid grijpt opnieuw in bij de banken. Voor eind maart wil Parijs 10,5 miljard euro ter beschikking stellen middels kapitaalinjecties. Ook in Duitsland moest de regering in actie komen. De Commerzbank verkoopt 25 procent van zijn aandelen aan de Staat voor 10 miljard euro.

Amerika

Wall Street sloot gemengd. Waar het hypotheekplan de handen op elkaar kreeg, sleurde Wal-Mart, het grootste supermarktconcern van de wereld, de Dow Jones naar beneden op slechte omzetcijfers in december. De Dow verloor 0,31 procent op 8.742 punten, de Nasdaq won 1,12 procent.

Azië

In Azië verloor de Nikkei-index 0,45 procent op 8.836 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.