Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De overnamestrijd rondom Super de Boer wordt steeds interessanter

De overnamestrijd rondom Super de Boer wordt steeds interessanter
6 okt 2009 om 17:45

Er gingen al geruchten dat Super de Boer (SdB) een overnamekandidaat was, maar met het bod van Jumbo medio september werd het proces daadwerkelijk in gang gezet. Familiebedrijf Jumbo is bereid om 480 miljoen euro te betalen voor SdB, maar dit betreft wel een activa/passiva-deal. Inmiddels zou Jumbo samen optrekken met Schuitema, dat ook wel 80 winkels zou willen inlijven. De samenwerking krijgt daarbij een permanent karakter, beide bedrijven willen sowieso een inkooporganisatie starten.

Sperwer in beeld

Maandag 5 oktober werd bekend dat Jumbo niet de enige overnamekandidaat is, ook Sperwer heeft aangekondigd onder bepaalde voorwaarden bereid te zijn tot het uitbrengen van een openbaar bod op alle aandelen Super de Boer. Sperwer gaat daarbij uit van een prijs van 4,50 euro per aandeel.

In een reactie liet Jumbo weten het bod van Sperwer niet serieus te nemen, er zouden te veel haken en ogen aan het voorstel kleven. Sperwer ontkende dit vrijwel per ommegaande.

Kaarten opnieuw geschud

Inmiddels zijn de kaarten weer opnieuw geschud. Trok Sperwer aanvankelijk alleen op tegen de combinatie Jumbo/Schuitema, vandaag liet Ahold weten bereid te zijn bij een overname van SdB door Sperwer op haar beurt weer een vijftigtal winkels over te willen nemen. Een woordvoerder van Ahold liet na het bod van Jumbo weten dat het “absoluut niet geïnteresseerd” is in een overname van Super de Boer als geheel. Voor een deel van het bedrijf blijkt Ahold echter wel degelijk te porren.

Nieuw bod

Nettorama-eigenaar Jaap Bastmeijer liet in een reactie weten het bod van Sperwer ‘interessant te vinden’. Eerder noemde hij het bod van Jumbo ‘erg mager’. Of het bod van Sperwer voldoende is, betwijfelt Bastmeijer echter.

Opvallend

Saillant detail is dat Ahold en Schuitema tot voor kort nog bij elkaar hoorde. Investeringsfonds CVC nam Schuitema over van Ahold, maar dit proces is nog altijd niet afgerond omdat een deel van de aandeelhouders zich niet kan vinden in de waardebepaling van de onderneming bij de verkoop. De Vereniging van Effectenbezitters mengde zich in deze kwestie, maar beschuldigt nu ook SdB er van dat zij koersgevoelige informatie achterhield.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.