Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pehac kan eind maart van de beurs

Pehac kan eind maart van de beurs
16 mrt 2009 om 08:48

Pan-European Hotel Acquisition Company (Pehac) publiceerde vandaag de tijdlijn voor een mogelijke beursexit. Op 17 maart beslissen aandeelhouders van het hotelfonds over opheffing, waarna op 18 maart de handel in Pehac reeds geschorst kan worden. In dat geval zal het fonds op 3- maart van de beurs verdwijnen.

Opheffing

Aandeelhouders van Pehac stemmen op 16 maart aanstaande over de opheffing van het hotelfonds . Het eerste ‘blank-cheque’ bedrijf van Europa is sinds 2007 actief, maar wist tot nu toe nog niets met het ingelegde geld te doen. Enkele ontevreden aandeelhouders willen nu praten en stemmen over opheffing, wat bij meerderheid van stemmen zal gebeuren.

Pehac wil zelf niet opgeheven worden, omdat het meent dat de huidige marktomstandigheden nog steeds mogelijkheden bieden om aantrekkelijke overname te doen.


Blank cheque

Een Spac (special-purpose acquisition companies), ook wel omschreven als ‘blank-cheque’ bedrijf, is een bedrijf met maar een doel: een deal maken. Kort gezegd komt het erop neer dat beleggers investeren in een fonds, dat zichzelf ten doel heeft gesteld met een of meerdere overnamedeals geld te verdienen. Het is, voordat de daadwerkelijke investering wordt gedaan door beleggers, echter vaak nog onbekend wat het bedrijfsplan van het fonds is. Investeerders gaan in de regel af op de reputatie van de leider(s) van de Spac. Beleggers ‘kopen de jockey, die voor hen op zoek gaat naar het juiste paard’.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.