News Corporation gaat geld vragen voor zijn online nieuwssites.

Marleen Luttje - 7 augustus 2009, 11:58

De CEO laat weten voor alle online nieuwssites die in beheer zijn van het bedrijf geld te gaan vragen.

De internationale uitgever News Corporation heeft bekend gemaakt dat het geld gaat vragen voor alle online nieuwssites die onderdeel zijn van het bedrijf. Dit betekend dat er ook online betaald zal moeten worden voor artikel van ondermeer de The Sun en The Times. CEO Rupert Murdoch liet dit weten in een interview met de Financial Times. Eerder gaf Murdoch nog aan slechts te willen testen met een betaald model, maar nu moeten toch alle titels van het bedrijf er aan geloven.


Flinke omzet voorspeld bij succes


Vanaf wanneer er betaald moet worden is nog niet duidelijk, maar de CEO voorspelt wel ` aanzienlijke omzetten` wanneer de lezers moeten gaan betalen voor de artikelen. Andere media zullen snel volgen, als het betalen voor artikelen een succes blijkt te zijn, aldus Murdoch. Het bedrijf sloot het vierde kwartaal van het fiscale jaar af met een verlies van 203 miljoen dollar. 

Nieuws

Damrak start handelsdag licht lager

Olie weegt op sentiment.

16 minuten geleden - Lees verder

Philips neemt Electrical Geodesics over

Technologiebedrijf betaalt bijna 33 miljoen euro.

22 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse kabelgigant Charter aast op sectorgenoot - media

Altice zou mogelijk ook interesse hebben in Cox.

37 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen naar verwachting licht lager

Dalende olieprijzen domineren nog altijd.

43 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.