Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: `Resultaten Oce verbeteren in vierde kwartaal`

Beursblik: `Resultaten Oce verbeteren in vierde kwartaal`
11 jan 2010 om 12:15

Volgens Maarten Altena van SNS Securities maakt Océ morgenochtend voorbeurs een omzet over het vierde kwartaal van 700,5 miljoen euro bekend. Dat is een daling van 13 procent op jaarbasis, maar een toename van 11 procent op kwartaalbasis. De genormaliseerde EBIT van de printerfabrikant uit Venlo, die hoogstwaarschijnlijk definitief wordt overgenomen door Canon, daalt met 84 procent tot 4,5 miljoen euro (toename van 350 procent op kwartaalbasis).

Reden dat Océ uit het dal begint te komen, is onder andere een verwachte toename van consumentenuitgaven, wat goed is voor de Digital Document Systems (DDS) tak. Daarnaast neemt Altena in zijn preview een groei van outsourcing bij Océ Business Services (OBS) en een licht toename van activiteiten bij de klanten van OBS mee. Verder gaat de analist er van uit dat, ondanks valutaverliezen door een zwakkere dollar, orders van Amerikaanse financials een positieve impact zullen hebben de kwartaalcijfers van Océ.

Ondank een herstel van de omzet en EBIT op kwartaalbasis verwacht Altena dat Océ over het vierde kwartaal een verlies draait van 22,5 miljoen euro. Dat verlies wordt veroorzaakt door 25 miljoen euro aan reorganisatiekosten.

 

Altena heeft een Houden advies voor Océ en een koersdoel van 8,60.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.