Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heineken neemt Femsa over voor 3,8 miljard euro

Heineken neemt Femsa over voor 3,8 miljard euro
11 jan 2010 om 09:27

Heineken meldt in een persbericht dat het de bierbrouwer en frisdrankfabrikant Economico Mexicano SAB (Femsa) overneemt in ruil voor een belang in de Amsterdamse bierbrouwer. Heineken neemt 100 procent over van de Mexicaanse bieractiviteiten van Femsa, en de resterende 83 procent van de Braziliaanse activiteiten die nog niet in handen zijn van Heineken. Door de transactie krijgt Femsa een belang van 20 procent in Heineken en Heineken Holding. Daarnaast krijgt Femsa twee commissarissen bij de rvc van de Amsterdamse bierbrouwer. Een van de commissarissen wordt vice-voorzitter van de rvc van Heineken. Deze persoon wordt tevens lid van de directie van Heineken Holding.

Femsa krijgt de aandelen over een periode van vijf jaar in handen. Het Mexicaanse bedrijf krijgt een belang van 12,5 procent in de bierbrouwer en 14,9 in de holding. Daarmee wordt Femsa de op een na grootste aandeelhouder van de Heineken Groep. Heineken Holding behoudt het belang van 50,005 procent in Heineken.
Met de transactie betaalt Heineken, gebaseerd op een aandelenprijs van 32,95 euro op 8 januari, 3,8 miljard euro voor Femsa.

 

Kostenbesparingen als gevolg van de overname moeten in 2013 uitkomen op 150 miljoen euro. Na zes jaar zal de overname positief bijdragen aan het resultaat. De overname moet aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

 

Update 9:36: kostenbesparingen en belang in Heineken Groep toegevoegd.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.